Knäckebröd
Kategori: Favorit recept!
Här är dom berömda knäckebröden!
Det var min kära granne som pressenterade mig för dessa goda knäckebröd så jag säger STORT TACK till henne och det är hon som ska ha hela äran när ni bakar och smakar dessa smaskiga ting!
Blanda allt detta i en bunke:
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/4 dl pumpafrön
3/4 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1 krm salt
Sedan häller ni i:
1/2 dl olivolja
Blanda runt
Sedan i med:
2 1/2 dl kokat vatten (jag kokar vattnet i vattenkokaren)
Blanda till en smet.
Ta fram tre bakplåtspapper och lägg dessa på en plan yta brevid varandra.
Dela upp "smeten" på dessa, tre lika stora delar.
Lägg ett bakplåtspapper på en utav "smetklumparna" och tryck ut smeten med händerna, sedan tar du en slickepott eller liknande och drar ut smeten så att det blir riktigt riktigt tunt över hela pappret, lägg den på en plåt och dra bort pappret ovanpå. Gör detta med alla tre.
Ta sedan FLINGSALT och strö över varje plåt efter behag.
In i ugnen på 150 grader ca 40 min. ( jag brukar inte ha inne dem så länge, man får hålla koll på färgen. Hur länge man ska ha inne dem beror mycket på ugnen)
Jag kör med varmluftsugn så därför sätter jag in alla tre plåtarna på en gång. Med vanlig ugn får man ta en och en.
Ta sedan ut dom och bryt sönder knäckebrödet i önskad storlek.
MUMS!!
Lycka till!